Regler

For juniorer de ændrede BJJ regler som nedenfor:

Motive
Vi vælger ikke at følge internationale standarder for BJJ’ns regler, fordi vi begge ønsker at øge sikkerheden for de yngste deltager, dels for at gøre det lettere for dommere, der skal dømme på måtten. I de officielle regler er det tilladt at kvæle fra 4 års alderen, de har delt regler op i tre forskellige trin, et sæt af regler for hver aldersgruppe efter følgende 4-12 år, 13-15 år og 16-17. år. Vi vælger i stedet følgende regel forslag om at gøre sporten mere sikker og samtidig give dommerne en nemmere opgave.

Dansk junior regler BJJ (alder på grundlag af fødsels år)
(<16 år)
Følgende regler gælder for unge indtil 16 år. Junior klasser opererer efter samme regler som voksne hvidbælter. (IBJJF nuværende regler) Ud over de regler, der er designet til voksne hvidbælter tilføjet følgende forbudte handlinger for udøvende kæmper yngre end 16 år.
– Træk hovedet ved triangle choke (normal triangle choke er tilladt)
– Guillotine
– Leg låse (alle typer)
– EZIKIEL Choke (hånden i gi ærmet og den anden over hans hals, AKA “saks”)
– På KAST, hvis en deltager lander på hovedet eller vrid i knæet under kastet

(<10 år)
De følgende tilføjelser gælder for børn, indtil de fylder 10 år.
– Chokes (alle typer af chokes og halslåse)

KOMMENTARER
Reglerne gælder for den klasse, man konkurrerer i. Hvis en coach og arrangør enige om at placere en unge fra en anden aldersgruppe i en anden aldersgruppe, konkurrere de efter  den nye klasse regler. Alder tælles ens fødselsår.

Ex 1. En 11-årig pige er usædvanlig let for sin vægtklasse, er hun flyttet efter aftale mellem coach og arrangør ned til en gruppe, der er “ti år”, hvor hun konkurrerer uden hullede / kvæler.

Ex-2. En 14-årig dreng er usædvanlig tung for sin vægtklasse, der flyttede han efter aftale mellem coach og arrangør i op til en gruppe af juniorer 16-18 år og vil konkurrere med “fuld” BJJ regler.

VÆGT
Juniors vejer ind med gi på, når du har registreret. Når du registrerer juniorer, skal du angive deres nøjagtige vægt, med gien på. Derefter vil vi skabe retfærdige grupper for juniorer at konkurrere i.

Leave a Reply